- صفحه نخست
- عطر و ادکلن
- عطر خانگی
- عطر خودرو
- شمع عطری
- دستگاه عطر افشان
- برندها
هر زمان که قصد خرید عطر و ادکلن داریم، بعد از تعریف بوی مورد نظرمان به فروشنده، از او میخواهیم عطری را پیشنهاد کند که ماندگاری بالایی داشته باشد و حداقل به میزان هزینهای که برای آن در نظر میگیریم، بتوانیم از رایحه خوشش لذت ببریم. خرید عطر میتواند با اصول و ترفندهایی همراه باشد که در انتخاب یک عطر مناسب تأثیرگذار است.
با وجود اینکه شرط اول انتخاب عطر برای هر فردی بوی آن است، ولی مسائل دیگری از قبیل قیمت عطر و ماندگاری آن هم به نوبه خود از اهمیت بالایی برخوردار است. برای اینکه بتوانید انتخاب صحیحی داشته باشید و با آگاهی به مغازه و فروشگاه فروش عطر روانه شوید، لازم است اطلاعاتی در زمینه انواع عطر و همچنین تفاوت پرفیوم، ادوپرفیوم و سایر عطرها به دست آورید.
ابتدا به سراغ معرفی پرفیومها میرویم. سوالی که باید پاسخ دهیم این است که اصلا پرفیوم چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بدانید که پرفیومها دارای بالاترین غلظت روغنهای معطر هستند. این نوع عطرهای غلیظ حدود ۶ تا ۸ ساعت ماندگاری دارند. پس اگر به دنبال عطر با دوام هستید، پرفیومها بهترین گزینه هستند. البته این را هم بگوییم که به خاطر میزان غلظت بالای این نوع عطر در بین عطرها، پرفیوم از قیمت بالاتری هم برخوردار است.
اگر جزو افرادی هستید که پوست حساس دارید بهتر است هنگام خرید عطر به سراغ پرفیومها بروید. میپرسید چرا؟ چون عطر یا همان پرفیوم نسبت به انواع دیگر، خالصتر بوده و با پوستهای حساس سازگاری بیشتری دارد، درنتیجه بعد از استفاده از پرفیوم دچار حساسیتهای پوستی نخواهید شد. همچنین در فرمولاسیون پرفیومها از الکل کمتری استفاده شده و به همین خاطر پوست را کمتر خشک میکنند. بنابراین، کمتر باعث ایجاد حساسیتهای پوستی میشوند.
پرفیوم چیست ؟ در مورد میزان خلوص پرفیومها هم باید بدانید که به طور میانگین دارای غلظت حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد عطرمایه روغنی هستند و به همین خاطر نسبت به انواع دیگر عطرهای موجود در بازار، سنگینتر و روغنیتر هستند. علاوه بر این یکی دیگر از ویژگیهای خوب پرفیومها این است که این محصولات معمولا در شیشههای بسیار شیک و زیبا به بازار برای فروش عرضه میشوند و بعد از خرید زیبایی خاصی به میز آرایش شما میبخشند.
برای این که از پرفیومی که خریداری کردهاید بتوانید بهترین استفاده را ببرید باید در اسپری آن روی پوست دقت کنید و آن را بیشتر بر روی نقاط ضرباندار مثل گردن و مچ دست استفاده کنید.
به عطری پرفیوم گفته میشود که غلیظترین اسانس روغنی را داشته باشد. با استفاده از پرفیوم میتوانید ساعتها از ماندگاری آن لذت ببرید و هر جا که وارد میشوید توجهها را به سمت خود جلب کنید. بالاترین غلظت رایحه در پرفیومها وجود دارد.
اگر وضعیت مالی خوبی دارید و دوست دارید برای عطر خوش بدنتان هزینه زیادی کنید، میتوانید پرفیوم بخرید. نکته مثبت دیگری که در پرفیومها وجود دارد این است که از الکل بسیار کمی در آن استفاده شده است.
بنابراین افرادی که پوست حساسی دارند، احتمالا با پرفیوم راحتتر کنار خواهند آمد. به هر حال دارندگی و برازندگیست! ترکیب غلیظ پرفیوم اگرچه آن را به یک محصول مجلل تبدیل میکند، اما از طرفی قیمت آن را هم افزایش خواهد داد.
کلمه ی پرفیوم (perfume) از کلمه یونانی پرفیومر (perfumare) گرفته شده است که به معنی از میان دود است. چرا که یونانیان باستان اعتقاد داشتند رایحه ها نوعی دود غیر قابل دیدن هستند. در حالی که در فرانسوی ها به بوی خوش که در هوا پخش می شد عطر می گفتند.
اسانس همان عطرهایی هستند که اغلب در شیشه ها پر می شوند و حالتی روغنی دارند. در ایران بطور کلی به تمامی عطرهای غیر اسانس عطر گفته می شود. به عنوان مثال عطر زنانه شنل کوکو مادمازل Chanel Coco Mademoiselle عطر زنانه است با رایحه ای ملایم و شیرین. این عطر شگفت انگیز با ترکیباتی منحصر به فرد از گل ها میوه های بسیار دلپذیر ، ماندگاری بسیار بالا و میزان پراکنندگی عالی که دارد توانست عنوان بهترین عطر را در 3 سال پیاپی به خود اختصاص دهد. وقتی صحبت از عطر میشود منظور روغن پایه و اساسی تشکیل دهنده یک ترکیب معطر است که با دو روش تهیه می شود:
روش اول طبیعی:
این روش از طریق استخراج روغن به روش تقطیر، استخراج سیال، استخراج با حلال، به روش پولکی و استخراج اتانول صورت می گیرد. روغن موجود در عطرها در واقع همان عطر رقیق نشده است که دوام و ماندگاری بالایی دارد. به این روغن ها در واقع روغن های اساسی عطر گفته می شود. روغن های اساسی عطر به دلیل غلظت بالا و بویایی آنها به مقدار کمی در تولید عطر استفاده می شوند. گاهی اوقات مشاهده می شود که غلظت بعضی از عطرها بسیار بالاست که این امر برگرفته از همین ترکیب روغن های اساسی با عطر است. مثلا Eau de perfume غلظتش مابین 7%تا 15%است.
روش دوم مصنوعی:
از طریق تولید ترکیبات آلی بدست میآید ، امروزه اکثر کمپانیهای تولید عطر روش مصنوعی را به دلیل سهولت و مقرون به صرفه بودن ترجیح میدهند. تفاوت عطر با اسانس بدين معنا است كه بخش پارافيني عطر، اسانس گفته میشود. روغنهای اساسی از روغن خالص گیاه استخراج میشود، در صورتی که اسانس فاقد پختگی و تعادل هنرمندانه مخلوط عطر است. اسانس در تقلید از رایحههای مختلف و با استفاده از مواد شیمیایی ساخته میشوند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله فرق عطر و ادکلن اصل با اسانسها را مطالعه کنید.
تفاوت عطر ادکلن در این است که عنوان عصاره عطرها نیز شناخته می شوند بیشترین غلظت را دارا هستند و به این دلیل گرانتر هستند. عطرها شامل ۱۵ تا ۳۰ درصد ترکیبات معطر هست. با توجه به مقدار زیاد ترکیبات معطر آن، زمانی که روی پوست مالیده می شود تمایل به ماندگاری بیشتری دارند و معمولا در بطرهای کوچک ۱ اونسی یا کمتر فروخته می شوند.
ادوپرفیوم از نظر غلظت ترکیبات در رتبه ی بعدی قرار دارد و یکی از محبوب ترین خریدهای مشتریان محسوب می شود. دارای غلظت ۱۰ تا ۱۵ درصدی از ترکیبات معطر می باشد.
این محصول فیزیکی از انتخاب های محبوب و رایح به شمار می رود. از نظر قیمت از عطر و ادوپرفیوم ارزان تر است و ماندگاری کمتری روی پوست دارد. غلظت ترکیبات آروماتیک موجود در ادوتویلت ۵ تا ۲۰ درصد است.
در واقع ادکلن یک اصطلاح عمومی است که کلاسی از فرمول های عطر را با غلظت معمول ۲ تا ۵ درصدی تعریف می کند. ادکلن ها برای مردان و زنان هر دو قابل دسترس هستند. گاهی اوقات به عنوان افترشیو اشتباه گرفته می شوند که در واقع افترشیو فرمول حاوی مرطوب کننده ، ضدعفونی کننده و عطر دارد و علاوه بر این افترشیوها به صورت ژل ، لوسیون و مایع وجود دارند.
تسترها نسبت به نسخه های اصلی عطر دارای تخفیف بیشتری هستند و برای کسانی که نمی خواهند نسخه اصلی را بخرند مناسب است. تسترها ۱۰۰ درصد معتبر، تازه هستند. بهر حال از تسترها برای تست عطرها در فروشگاه ها قرثر داده می شوند. آنها معمولا در جعبه هایی به رنگ سفید و کاملا سیاه بسته بندی می شوند.
اینها دسته بندی های اصلی هستند ، مطلبی که شاید جز در عطر فروشی های حرفه ای تا به حال به در کمتر جایی شنیده باشید . البته لازم به ذکر است که بسیاری از فروشنده ها هم این دسته بندی ها رو نمی شناسند.
در تمام کشورهای جهان، در کنار عطرهای اصل، شاهد وجود عطرهای تقلبی نیز هستیم. اما متاسفانه در کشورهایی مانند ایران این موضوع بیشتر به چشم میآید. دانستن اینکه فرق عطر و ادكلن چيست و تشخیص تفاوت عطر و ادكلن در هنگام خرید جنس تقلبی، ممکن است خیلی به کارتان نیاید. بهتر است بدانید که تشخیص فرق عطر اصل و تقلبی کار بسیار مشکلی است. اما همیشه مواردی وجود دارند که با دانستن آنها میتوانید عطر تقلبی را از عطر اصل تشخیص دهید. ما در اینجا به برخی از این موارد اشارهکردهایم:
شیشه عطرهای اصل معمولا به حدی منحصربهفرد طراحی میشوند که قابل کپی کردن نباشند. اگر به خوبی دقت کنید خواهید دید که شیشه عطرهای تقلبی شفافیت و کیفیت عطر اصل را ندارند.
اگرچه گاهی عطرهای تقلبی هم به قیمت بسیار بالایی فروخته میشوند، اما بهطورکلی اگر عطر معروفی را با یکچهارم قیمت اصل آن پیدا کردید، شک نکنید که محصول تقلبی است.
شیشه عطرهای اصل کاملا پر بوده و مایع آن نیز شفاف است.
عطرهای تقلبی ماندگاری بسیار پایینی دارند، چراکه بخش زیادی از آن با الکل مخلوط میشود.
با تمام توضیحاتی که در مورد تفاوت عطر و ادكلن تا این قسمت مقاله خواندید، ممکن است سوال بپرسید که عطر بهتر است یا ادکلن؟ قبل از هر چیز باید بگوییم ازآنجاییکه سلیقه هر فرد در بویایی متفاوت است، هرگز نمیتوان یک قاعده کلی دراینباره گفت. اما با توجه به برخی از فاکتورها مانند ماندگاری و یا حتی بهصرفه بودن، به این موضوع میپردازیم.
بهتر است بدانید عطرها به دلیل میزان الکل پایین و غلظت اسانس بالایی که دارند، ماندگارتر از ادکلنها هستند. این موضوع باعث میشود که خرید عطر بهصرفهتر به نظر برسد. البته موضوع دیگری که در اینجا به چشم میآید این است که برخی تحمل رایحه سنگین عطرها را نداشته و با تمام این اوصاف، ادکلن را که سبکتر است، ترجیح میدهند.
شاید اکنون بتوانید به این سوال که ماندگاری عطر بیشتر است یا ادکلن پاسخ دهید، اما بهطورکلی این سوال یکی از دغدغههای مصرفکنندگان به شمار میرود. دانستیم که تفاوت عطر و ادکلن در میزان اسانس، الکل و سایر ترکیباتشان است. همین موضوع باعث تفاوت در میزان ماندگاری نیز خواهد شد. بالا بودن میزان الکل و کم بودن مقدار روغنهای معطر در ادکلنها باعث میشود که ماندگاری پایینتری نسبت به عطرها داشته باشند. بهطورکلی رایحه ادکلن شاید تا ۴ الی ۶ ساعت ماندگاری داشته باشد.
اما به غیر از انواعی که گفته شد، محصولات معطر دیگری نظیر میست (Mist) و افترشیو نیز در بازار وجود دارند. علاوه بر نوع عطر و همچنین درصد اسانس روغنی استفاده شده در آن، نکاتی مانند رایحه و نتهای مختلف محصول نیز در بو و میزان ماندگاری آن تاثیرگذار هستند. باید بدانید که در هر فصل باید از عطری با طبع مناسب همان فصل استفاده کنید. برای مثال در فصول سرد سال بهتر است عطرهایی با بوی گرم و در فصل بهار و تابستان نیز عطرهایی ملایم، معتدل یا خنک را مورد استفاده قرار دهید.
در هر فصل باید عطری با طبع مناسب همان فصل استفاده کنید؛ از انواع عطر و ادکلن ها، عطرهایی با بوی گرم مخصوص فصول سرد سال است و عطرهای ملایم، معتدل یا خنک مناسب برای فصل بهار و تابستان می باشد. همچنین به هنگام خرید یک عطر و یا ادکلن به مواردی از قبیل رقیق و غلیظ بودن آن دقت کنید. در صورتی که یک عطر رقیق باشد، مدت زمان ماندگاری آن خیلی کمتر است و اگر خیلی قوی باشد، ممکن است این غلطت بیش از حد موجب اذیت شما و یا اطرافیان گردد.
باتوجه به نکاتی و اطلاعات عطر و ادکلن که ارائه شد، براحتی خواهید توانست به هنگام خرید انوع عطر و ادکلن تصمیم گیری کنید. نکته ی دیگری که در رابطه با ماندگاری بوی عطر قابل ذکر است، نوع پوست مصرف کننده می باشد. ماندگاری بوی عطر بر روی پوست های چرب به دلیل مرطب بودن شان، بیشتر از پوست های خشک می باشد.
سخن پایانی
اکثر عطرها تنها از روی رایحه و نوع بو، برند و قیمت دسته بندی و ارائه میشوند؛ کمتر فروشگاهی آن را بر اساس نوع عطرها دسته بندی میکند. اما شما بامطالعه این مقاله بهراحتی میتوانید از روی شیشه، نوع عطر و میزان غلظت آن را تخمین بزنید و تفاوت عطر و ادکلن و پرفیوم را تشخیص دهید؛ در این صورت میتوانید بنا به بودجه و علاقهتان از عطرهای سنگین و سبکتر استفاده کنید.
سوالات متداول
ادوپرفیوم چیست ؟ قوی ترین نوع عطر بعد از پرفیوم، ادوپرفیوم است. این نوع عطر حاوی 15 تا 20 درصد اسانس های روغنی است. این نوع عطر به سبب ماندگاری قابل قبول و متوسط میان فروشندگان و خریداران عطر از محبوبیت بالایی برخوردار است. ادوپرفیوم ها به طور متوسط تا 8 ساعت ماندگاری دارند. همانطوری که گفتیم ماندگاری ادوپرفیوم نسبتا طولانی است به طوری که اگر این رایحه را صبح استفاده کنید تا غروب به صورت واضح قابل تشخیص و استشمام است، شب نیز به هنگام در آوردن لباس بوی آن تا حدودی قابل تشخیص خواهد بود.
پرفیوم چیست؟ پرفیوم ها به دلیل داشتن بیش از 20 درصد از اسانس های روغنی دارای بیشترین غلظت و ماندگاری می باشند. معمولا ماندگاری این نوع عطرها تا 24 ساعت است. به همین دلیل قیمت آنها در مقایسه با سایر عطرها بیشتر می باشد.