- صفحه نخست
- عطر و ادکلن
- عطر خانگی
- عطر خودرو
- شمع عطری
- دستگاه عطر افشان
- برندها
حساسیت عطر، بوی خوش و ملایم، همان چیزی است که همه انسانها از آن لذت میبرند. هرچند در برخی مواقع خاص، همین بوی خوش، باعث ایجاد مشکلات مختلفی خواهد شد. ممکن است شما خود با این مشکل مواجه شده و یا افرادی را دیده باشید که در صورت استشمام عطر، سردرد میگیرند. این مورد، یکی از رایجترین واکنشهای بدن در زمان حساسیت به عطر است. حساسیت عطری یا آلرژی به عطر یکی از معمولترین مشکلاتی است که بخش زیادی از افراد جامعه با آن درگیر هستند. به همین خاطر، بهتر است اطلاعات خود را در این حوزه کمی افزایش دهید.
مطالبی که قرار است در این مقاله بخوانید:
حساسیت به عطر، نوعی واکنش آلرژیک به برخی مواد شیمیایی یا ترکیبی از مواد شیمیایی به کار برده شده در یک محصول است. معمولا هنگام بحث در مورد حساسیت عطری، اولین چیزی که به ذهن میرسد عطرها و پرفیومها هستند. اما حساسیت عطری اغلب انواع موارد استفاده روزانه از جمله لوازم آرایشی، خوشبوکنندههای هوا، محصولات پاککننده و آفتکشها را نیز شامل میشود.
معمولا شرکتها و کمپانیهای عطرسازی مواد تشکیل دهنده عطرهای خود را افشا نمیکنند؛ که این امر میتواند شناسایی مادهای را که مسئول حساسیت است دشوار کند. صرف نظر از اینکه این آلرژن خاص چیست؛ واکنشهای رایج به قرار گرفتن در معرض حساسیت شامل سردرد، مشکلات تنفسی، آسم و تحریکات پوستی است.
حساسیت به عطر که شاید در بسیاری از افراد دیده شود، نشانه های مختلفی دارد. این آلرژی درجات شدت و ضعف مختلفی دارد. بروز ضعیف آن معمولا در مدت زمان کوتاهی و خود به خود برطرف می شود. علائمی که درجه متوسط دارند با خوردن یک قرص و درمان خانگی بهبود پیدا می کند ولی در حالت شدید حتما باید به مراکز درمانی مراجعه شود.
علائم حساسیت به عطر شبیه این علائم است:
۱- سردرد
۲- سرفه و عطسه
۳- تنگی نفس
۴- خارش و قرمزی پوست
۵- کهیرهای پوستی
۶- حالت تهوع و سرگیجه
البته ممکن است نشانه های حساسیت به عطر هرگز در کسی بروز نکند. و یا اینکه تنها در صورت استفاده از یک محصول خوشبو بروز کند.در اینجا باید خاطر نشان سازیم که این حساسیت به بو ممکن است در صورت استفاده از هر نوع محصول خوشبویی که اسانس آلرژی زا در آن بکار رفته است ایجاد شود. مانند انواع شوینده های خانگی، صابون، شامپو، شمع معطر و همینطور خوشبوکننده های هوا.پس با توجه به استفاده گسترده انواع اسانس ها در زندگی روزمره بسیار مهم است که از واکنش های بدنی خودمان آگاه باشیم. تا همیشه سلامت بمانیم.
آلرژی در واقع یک واکنش خاص از سیستم ایمنی بدن به یک ماده معمولی یا ماده شیمیایی است. به همین علت سیستم ایمنی، آن ماده را خطرناک شناسایی می کند و یک واکنش التهابی را در بدن آزاد می کند تا به مبارزه با آن ماده کمک کند. طوری که انگار آن ماده به عنوان یک ویروس تشخیص داده شده است. این واکنش گاهی اوقات چند روز طول می کشد تا خود را نشان دهد و در هنگام ایجاد شدن، معمولا به صورت خارش یا برآمدگی هایی مانند جوش ظاهر می شود. این علائم می توانند تا هفته ها ادامه پیدا کنند.
حساسیت به عطر در واقع یک مشکل بسیار رایج در بین بسیاری از افراد است. علائم این مشکل هنگام تماس بدن با ماده تحریک کننده روی می دهد. حساسیت مانند آلرژی، شدید نیست و موجب پاسخ سیستم ایمنی در سراسر بدن نمی شود. حساسیت ممکن است علائم بسیار خفیفی مانند جوش های کوچک و یا سردرد های کوتاه مدت را به همراه داشته باشد که بعد از چند ساعت از بین خواهند رفت؛ البته ممکن است تا قبل از محو شدن علائم چند دفعه عطسه کنید که امری طبیعی است؛ زیرا بدن هنگام از بین رفتن ماده تحریک کننده واکنش های خاصی نشان می دهد که یکی از آن ها می تواند عطسه باشد.
عطر و ادکلن از جمله محصولات پرمصرف به حساب میآیند که تقریباً جایگزینی نیز نمیتوان برای آن یافت. برای آنکه بتوان احتمال بروز انواع آلرژی ناشی از مصرف عطر و ادکلن را کاهش داد، راهکارهای زیادی وجود دارد. بررسی مواد و ترکیبات سازندهی انواع عطر و ادکلن از متداولترین راهکارهای پیشگیری از بروز حساسیت به عطر و ادکلن و آلرژی ناشی از مصرف این مواد میباشد. اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که تنها به دلیل بروز آلرژی از مصرف این دسته از محصولات اجتناب میکنید، کافیست تا پیش از خرید عطر و ادکلن، فهرست ترکیبات به کار رفته را که بر روی بدنهی محصول درج شده است را به دقت مطالعه کنید. برای آنکه بتوانید نوع مواد و ترکیباتی که بدن شما نسبت به آن حساس است را بیابید کافیست تا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
در صورتی که بنا به هر دلیلی روش بالا را نپسندیدید، میتوانید از روش آزمون و خطا استفاده کنید. در این روش، در هنگام خرید عطر و ادکلن میتوانید مقدار اندکی از عطر یا ادکلن را بر روی پوست خود بمالید و آن را استشمام کنید. در صورتی که پس از گذشت اندک زمانی هیچ یک از علائم و نشانههای آلرژی و حساسیت در بدن شما پدیدار نشود، میتوانید با خیال راحت اقدام به خرید و استفاده محصول مد نظر خود کنید.
حساسیت پوست به ادکلن دارای انواع و علائم مختلفی است که هر کدام از آنها با نشانههای خاصی بر روی پوست بروز پیدا میکنند. حساسیت پوست به ادکلن زمانی بروز پیدا میکند که فرد دارای آلرژی به صورت مستقیم، محصولی که به آن حساسیت دارد را لمس کرده و یا آن را بر روی پوست خود اسپری کند. در این صورت حساسیت او پس از چندین دقیقه با علائمی مختلف بر روی پوست نمایان میشود.
حساسیت پوست به ادکلن و عطر با علائمی همچون سوزش، خارش و قرمزی پوست همراه خواهد بود و ناحیهای از پوست که با اسانس عطر تماس مستقیم داشته دچار واکنش آلرژیک میشود. البته برخی افراد نسبت به بوی شویندهها و خوشبو کنندههای هوا نیز حساسیت دارند و زمانی که بوی آنها به مشامشان برسد و یا به صورت مستقیم با پوستشان تماس داشته باشند، دچاد حساسیت پوستی میشوند.
آلرژی به عطر و ادکلن نیز نوعی دیگری از حساسیت است که معمولا با علائمی همچون سرفه، عطسه، سردرد، خس خس سینه و یا حالت تهوع همراه خواهد بود.
برخی افراد که دارای بیماریهای تنفسی همچون آسم هستند نیز ممکن است که دچار حساسیت به عطر و ادکلن باشند و ریه آنها در هنگام استشمام روایح مختلف درگیر واکنشهای آلرژیک شود. واکنشهای ریه نسبت به روایح عطرها و ادکلنها با علائمی همچون تنگی نفس، خس خس سینه، سرفه و عطسه تشخیص داده میشود.
عطر و ادکلن، اسانس و اسپری های خوشبوکننده بدن به روش های مختلفی تولید و عرضه بازار می گردد که به طور کلی اکثر آنها به صورت مخلوطی از چند ترکیب می باشد. به طور میانگین این مواد شیمیایی حدود ۱۴ ترکیب شیمیایی را در خود دارند که این ۱۴ ترکیب قادر هستند انواع علائم خفیف و شدید ناشی از آلرژی را در مصرف کنندگان پدیدار کنند. یکی از مهمترین دلایلی که می تواند بالا بودن پتاسیل بروز حساسیت به عطر و ادکلن موجود در ترکیب سازنده عطر و ادکلن می باشد محصولاتی است که اکسید می شوند به عنوان نوعی عامل سمی عمل می کند وسطح حساسیت سیستم ایمنی بدن را در افراد بالا می برند.
از دیگر مواد شیمیایی پرمصرف در عطر و ادکلن، لینالول می باشد. از لینالول ترکیبی به نام لینالیل استات مشتق می شود که در صورت قرار گرفتن در معرض هوای آزاد امکان بروز آلرژی خواهد یافت. لیمونن یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد در صنعت تولید انواع عطر و ادکلن می باشد که به عنوان حلال مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده شیمیایی نه تنها احتمال بروز انواع حساسیت به عطر و ادکلن را بالا می برد، بلکه در فرآیند تولید اوزون نیز وارد می شود و برخی مواد سمی از جمله استالدئید و فرمالدئید را تولید می کند که برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
برای درمان حساسیت پوست به ادکلن و عطر نیز ابتدا باید آن قسمت از پوست خود که دچار حساسیت شده را با آب تمیز کرده و سپس از کرمها و لوسیونهای نرم کننده و مرطوب کننده استفاده نمایید و سطح پوست خود را به طور کامل با کرم پوشش دهید. بدین ترتیب یک لایه محافظ بر روی پوست خود ایجاد میکنید و مانع از نفوذ مواد شیمیایی به لایههای حساس پوست میشوید.
سخن پایانی
به هر حال به افرادی که دچار هر گونه حساسیتی هستند توصیه می شود، نوع ماده آلرژی زا را کشف و سعی کنند آن را از محیط زندی خود حذف کنند و اما به طور کلی عطر، ادکلن و یا هر ماده خوشبوکننده به پوست آسیبی نمی رساند، ولی برخی افراد نسبت به موادی که در آنها وجود دارد، آلرژی داشته و حساسیت نشان می دهند.
مصرف قرصهای ضد حساسیت، استفاده از کرمها و لوسیونها تسکیندهنده، کمپرس و دوش آب سرد، همه بخشی از روشهایی است که برای درمان حساسیت عطری میتوانید از آنها استفاده کنید.
معمولا آن دسته از اشخاصی که از بیماری آسم رنج می برند و یا حساسیت های شدید فصلی دارند؛ مانند افرادی که آلرژی به گرده ها در فصل بهار و یا آلرژی در پاییز را تجربه می کنند، بیشتر با این مورد روبرو می شوند. بهترین راه برای آنان این است که تا حد امکان از رایحه های تند دوری کنند تا مبادا دچار مشکل شوند.
چای زنجبیل در بسیاری از موارد علت اصلی سردرد با بوی عطر تحریک شدن میگرن افراد است بنابراین با رفع این مشکل میتوان درمانی برای سردرد های ناشی از عطر نیز داشت. یکی از بهترین راهکارها برای از بین بردن سردرد، استفاده از چای زنجبیل است. زنجبیل تاثیر بسیار زیادی در از بین بردن سردرد دارد.
حساسیت عطری به دو دسته کلی آلرژی و حساسیت عادی تقسیم میشود. آلرژی واکنشهای شدیدتری در پی خواهد داشت. تورم مجاری تنفسی، عفونت، تاولزدن و یا حتی ترشح عفونت از جوشها و تاولها، برخی از مهمترین نشانههای آلرژی به عطر است. حساسیت واکنشهای ملایمتری داشته و در مدت زمان کوتاهتری از بین میرود.