- صفحه نخست
- عطر و ادکلن
- عطر خانگی
- عطر خودرو
- شمع عطری
- دستگاه عطر افشان
- برندها
عطرها هم مانند انسانها طبع گرم و سرد دارند و باید طبق اصول و قواعد مشخصی انتخاب و مصرف شوند. عطر به عنوان غذای مغز بعد از استفاده حالات متفاوتی در هر فرد ایجاد میکند و تاثیر مثبت و یا منفی میگذارد.
در ادامه این مطلب ایران پرفیومز قصد داریم با راهنمایی کاملی از شناخت مزاج افراد توصیه هایی مهم و کاربردی در مورد هر عطر مناسب هر فرد، با شما در میان بگذاریم. عطرها باید مناسب شرایط مختلفی انتخاب شوند. اول مناسب طبع افراد، دوم شرایط استفاده و سوم شرایط فصل یا آب و هوایی. حالا هر کدام از آنها را به ترتیب توضیح می دهیم.
عطر گرم یکی از انواع عطرهای قابل خریداری است که دارای طبع مشخص است. این نوع عطرها از ویژگیهای مختلفی تشکیل شدهاند که باعث میشوند تا انتخاب نهایی برای خریداران آسان شود. عطرهای گرم به صورت معمول از رایحه چوب صندل، ادویه شرقی، شکلات و غیره تشکیل شدهاند. خصوصیات این نوع عطرها به گونهای است که از آن در فصول سرد استفاده میشود.
شناخت تفاوت عطر گرم و سرد باعث میشود تا در صورت نیاز بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. یکی از خصوصیات عطرهای گرم ماندگاری بالای آنها میباشد. این نوع از عطرها برای افراد دارای مزاج گرم مناسب نیستند چرا که پس از استفاده ممکن است دچار سردرد شوند.
عطرهایی که در آنها رایحههایی گرمی همچون چوب صندل، ادویههای شرقی یا شکلات استفاده شده باشد، عطر و ادکلن گرم محسوب میشوند. همانطور که گفتیم این عطرها معمولا برای استفاده در فصلهای سرد بسیار مناسب هستند.
یکی از ویژگی های عطرهای گرم ماندگاری بالا آن ها است. عطرهای با روایح گرم برای افراد گرم مزاج مناسب نیستند، چرا که با استشمام بوی آنها، امکان دارد، فرد گرم مزاج دچار درد شدید در ناحیه سر شود یا اگر مبتلا به میگرن باشد، میگرن او با بوییدن یک رایحه گرم، عود کند.
در بالا به این موضوع اشاره کردیم که عطرهای دارای روایحی با نتهای قالب چوب یا مشک، در دسته عطرهای بسیار گرم جای میگیرند. همچنین برای یادآوری لازم است ذکر کنیم که عطرهایی که فرمولاسیون آنها از نتهای گلی شامل گل یاس، گل مریم یا گل محمدی تشکی شده است تشخیص عطر گرم و لطیف به شمار میروند.
حتما در هنگام خرید عطر ها به اصطلاح عطر گرم و سرد برخورد داشته اید که از سوی فروشنده گفته می شود. عطر ها هم مثل غذا دارای طبع خاص خود از قبیل گرمی و سردی هستند. مثلا با استفاده از یک عطر خاص، حس گرما به شما دست می دهد و با استفاده از عطر و رایحه دیگری حس سرما را دارید. پس برای انتخاب یک عطر باید به مزاج و طبع خودتان دقت کنید. زیرا با استشمام هر نوع رایحه ای می تواند احساس خاصی به شما دست دهد.
حالاتی که هر عطر خاصی ممکن است بر روی انسان گذارد، سردی، گرمی، انرژی و یا بی حسی است. فردی که مزاجش گرم است، با بوی عطر گرم دچار سر درد می شود. ولی همین بوی گرم برای افراد سرد مزاج، آرامش و حس خوب را می آورد که از خصوصیات عطر گرم و شیرین است.
پس باید قبل از انتخاب عطر ها، درباره مزاج و طبع ان ها بشتر بدانیم. برای مثال می توان گفت که رایحه گل محمدی و گل یاس، گرم و لطیف هستند. از سوی دیگر، رایحه عطرهایی از میوه ها و مرکبات طبع سرد را دارند.
بعضی از افراد به دلیل همین موارد ذکر شده، ترجیح می دهند که عطرهایی را با رایحه معتدل و میانه رو انتخاب کنند. در عطرهای میانه رو فرمولاسیون به گونه ای است که هم از رایحه های با طبع سرد و هم گرم به صورت متناسب استفاده شده است.
اگر طبع خود را بشناسیم و با توجه به آن عطر مورد نظر را انتخاب کنیم در سلامت افراد بسیار تاثیر دارد. تا هم از عطر لذت بریم و هم سلامت ما تضمین بشود. از طرفی این مسئله وجود دارد که اغلب در فصول گرم سال از عطرهایی استفاده می شود که دارای طبع سرد هستند و بر عکس در فصول سرد سال از عطرهایی استفاده می شود که دارای طبع گرم هستند. پس با توجه به این مورد می تواند انتخاب عطر، بر اساس فصول سال باشد.
بعد از درک بوی عطر احساس خوشایند یا ناخوشایندی به شما دست میدهد. گاهی احساس انرژی و شادی و تازگی و سرزندگی میکنید، گاهی احساس سستی، کسلی یا حتی سردرد یا فراموشی به شما دست میدهد. همه اینها تاثیری است که عطر بر روی مغز انسان میگذارد. بنابراین کاملاً مشخص است که اگر احساس بدی از بوی یک عطر بدست آوردیم آن عطر مناسب طبع ما نیست و اگر احساس خوشایندی کردیم، آن عطر مناسب ماست.
برخی از افراد طبع گرم دارند و نباید از عطر گرم استفاده کنند و برخی بالعکس طبع سرد دارند و نباید از عطرهای سرد استفاده کنند. بنابراین اولین قدم در انتخاب عطر مناسب، شناخت مزاج هر فرد است. در این شرایط به هر فردی توصیه میکنیم، برای شناخت طبع و سلیقه اش به شامه خود اعتماد کند و عطری انتخاب کند که از بوییدن آن احساس لذت کند. اگر فردی با مزاج سرد هستید، عطر گرم ببویید و شاداب و پرانرژی شوید و اگر گرم مزاج هستید عطر خنک ببویید و احساس طراوت و تازگی کنید.
یکی از اصطلاحات در حوزه عطر که حتماً نیز در هنگام تهیه و خرید با آن مواجه میشوید طبع عطرها است. اما شاید این پرسش نیز برای شما هم به وجود آمده باشد که واقعا طبع عطر چیست؟
یکی از یادگارهایی که طب سنتی برای ما به جای گذاشته طبع شناسی است. همانطور که مستحضر هستید معمولاً از طبع شناسی در غذا، خوراک و رفتارهای روزانه بهره میگیریم. جالب است بدانید که عطرها هم مانند غذا طبع خاص خود را دارند. به طور مثال با استفاده از یک عطر به خصوص، حالت گرما به فردی دست میدهد و یا با استفاده از عطری دیگر حالت سرما توسط یک فرد احساس میشود و وی سردش میشود.
بنابراین برای انتخاب و استفاده درست عطرها، باید به طبع و مزاج خود توجه کنید؛ چون با استشمام رایحه هر عطر، در بدن حالتی بهوجود میآید که باعث بروز گرمی، سردی، انرژی یا بیحسی میشود. درواقع عطرها هم بهنوعی غذای مغز محسوب میشوند و ما باید با آگاهی اولیه و طبق قواعد خاصی از آنها بهره ببریم تا هیچگونه عوارضی برایمان نداشته باشند.
یک فرد گرممزاج، با استشمام بوی عطر گرم دچار سر درد میشود. ولی همین بوی گرم باعث آرامش فرد سرد مزاج میگردد. برعکس این حالت نیز وجود دارد؛ زمانیکه فردی سردمزاج، بوی ترشی و یا هر بوی سرد دیگری استشمام کند شاهد بروز سر درد، سستی مغز و بیحوصلگی در وی خواهیم بود.
از همین جهت ضروری است از طبع و مزاج عطر و ادکلنها آگاهی یابیم؛ رایحه گُل محمدی، گُل مریم، گُل یاس، گرم و لطیف هستند ولی رایحه ادویهای یا مُشک خیلی بسشتر گرم است. از طرفی رایحه خیلی از میوهها، مرکبات، سرکه، آبلیمو و سایر ترشیها سرد هستند و بهمراتب اثرات سردی بخشی روی مغز میگذارند.
با در نظر گرفتن تمام این مشکلات احتمالی و با وجود نکات گفته شده خیلی از افراد به عطرهای معتدل با رایحه میانهرو روی آورنده اند. بنابراین در فرمولاسیون و زمان تولید عطرهای معتدل، بهنحوی از ترکیب عناصر اولیه سرد و گرم و در تعادل با یکدیگر استفاده میشود تا درنهایت رایحهای ملایمتر استشمام شود.
اینکه طبع خود را بشناسیم و از آن در خرید عطر و ادکلن استفاده کنیم به ما کمک میکند تا علاوه بر لذت بردن از عطر زدن و استشمام آن، سلامت خود را نیز حفظ کنیم. عطرها یا دارای طبع گرم هستند و یا دارای طبع سرد. این موضوع میتواند باعث شود که عطری برای استفاده در زمستان مناسب باشد و یا استفاده از آن در تابستان منطقیتر به نظر برسد.
از نگاهی دیگر میتوان گفت که هر دو دسته افراد گرمایی و افراد سرمایی میتوانند عطر مناسب خود را با توجه به همین موضوع انتخاب کنند. با توجه به همه این توضیحات میتوانیم عطرها را به دو دسته عطرهای طبع گرم و عطرهایی با طبع سرد یا خنک تقسیم کنیم. البته توجه به این موضوع در خرید و انتخاب عطرها بسیار اهمیت دارد.
می توان گفت، عطرهایی که دارای طبع گرم هستند دارای رایحه ای از چوب صندل، ادویه شرقی و شکلات هستند. اغلب، این عطرها را در فصول سرد سال استفاده می کنند. از خصوصیات عطر گرم و شیرین می توان به ماندگاری بالای آن ها اشاره کرد. این عطرها به طور کلی برای افراد گرم مزاج مناسب نیستند. ممکن که فرد گرم مزاج با استشمام عطر های گرم دچار درد در ناحیه سر بشود. اگر شخصی گرم مزاج، میگرن داشته باشد با بوی این رایحه دچار سر درد می شود.
عطرهایی که دارای رایحه ای با نت های چوبی و مشک هستند هم در گروه عطر های خیلی گرم قرار می گیرند. از عطرهای گرم و لطیف می توان به آن هایی اشاره داشت که دارای رایحه ایی با نت های قالب چوبی و یا مشک هستند.
تا به اینجا دانستیم عطرها هم طبع دارند و به دو دسته عطر با طبع گرم و عطر با طبع سرد تقسیم بندی میشوند. البته امروزه عطرهای ملایم و میانه این دو هم وارد بازار شده که طرفداران زیادی دارد. علاوه بر این دانستیم که در زمان مراجعه به فروشگاه برای خرید ادکلن و عطر باید حواسمان باشد که متناسب با طبع و مزاجمان اقدام به خرید محصول مورد نظر کنیم.
اگر به مزاج خود دقت نکنیم عطری که میخریم میتواند باعث بروز عوارضی شدید برای سلامت و روحیه ما بشود. مثلا یک فرد گرم مزاج با طبع گرم اگر عطر گرمی بخرد بوی عطر گرم ممکن است، او را دچار سردرد کند. ولی برعکس، همین بوی گرم ممکن است، باعث آرامش فردی سرد مزاج بشود. پس هنگام خرید دقت کنید طبع عطر با مزاج شما سازگار باشد. بطور کلی 4 نوع مزاج داریم که شما باید آنها رابشناسید و بدانید خودتان کدام نوع هستید. در ادامه انواع مزاج را به شما معرفی میکنیم و میگوییم عطر مناسب هر مزاج چیست و چه طبع عطری باید برای هر مزاج انسان انتخاب شود:
همه عطرها دارای طبع سرد، گرم یا معتدل هستند. عطرهای سرد مناسب افراد گرم مزاج هستند و برای استفاده در فصول گرم سال توصیه می شوند. عطرهای گرم مناسب افراد سرد مزاج هستند و برای فصول سرد توصیه می شوند. عطرهای معتدل معمولاً چهارفصل هستند و استفاده همیشگی دارند.
عطرهای سرد از ترکیباتی مثل نارنج، هندوانه، لیمو و برخی گل ها که رایحه سرد و خنک دارند ساخته می شوند و عطرهای گرم از ترکیب رایحه های شرقی، چوبی، شکلات و برخی میوه ها مثل گلابی که رایحه گرم دارند ساخته می شود. عطرهای گرم ماندگاری بالایی در سرمای هوا دارند و عطرهای خنک ماندگاری کمتری دارند و باید هر چند ساعت تجدید شوند.مقاله چرا از رایحه عطر سردرد میشویم؟ را هم مطالعه نمایید.
تا به اینجای مقاله با تفاوت عطر سرد و گرم آشنا شدید و دانستید این دو نوع عطر چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند. حالا اگر می خواهید بدانید چطور می توان عطر سرد را از عطر گرم تشخیص داد، لازم است دو نکته را بدانید. در ادامه دو نکته در مورد نحوه تشخیص انواع ادکلن گرم و سرد را به شما میگوییم:
1- یکی از راههای ساده و راحت برای تشخیص ادکلن ها و عطرهای گرم و سرد این است که به رنگ شیشه محصول نگاه کنید. بله به همین راحتی میتوان گرم یا سرد بودن عطر را از رنگ شیشه و بسته بندی آن تشخیص داد. معمولا شیشه ادکلن و عطرهای سرد و خنک رنگ آبی است و عطرهای گرم در بسته بندی و شیشههای قرمز و مشکی به بازار عرضه میشوند.
2- یکی دیگر از راههای تشخیص عطر سرد و گرم این است که اطلاعات روی بسته بندی عطر را مطالعه نمایید چون روی اغلب بسته بندیها، خانواده ای که عطر یا ادکلن به آن تعلق دارد قید میشود. علاوه بر این از روی توضیحات و ترکیبات سازنده نوشته شده روی جلد هم می توان طبع و طبقه بندی عطر را تشخیص داد.
3- راه دیگر برای تشخیص انواع ادکلن سرد و گرم وجود دارد این است. که عطر را در فروشگاه تست کنید. چون از بوی آن ها به راحتی میتوان سردی و گرمی عطر را تشخیص داد. پس با بو کردن به راحتی می توانید عطر و ادکلن گرم و سرد را از هم تشخیص دهید و به سادگی عطر مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایید.
عطر سرد و گرم و به طور کلی همه عطرها همچون همر چیز مصرفی دیگر، دستور خاصی و روش درست استفاده از عطر برای مراقبت دارد. اگر این نکات را بدانید، میتوانید راز ماندگاری آن را بهتر درک کنید. در ادامه به برخی از این نکات اشاره میکنیم.
عطرها باید مستقیما روی پوست اسپری شوند. ترجیحا سعی کنید عطر را روی لباس اسپری نکنید؛ زیرا هم لباس را لک میکند و هم پخش و تاثیر مناسبی ندارد.
عطرهای معمولی برای مو فرموله نشدهاند و در بلند مدت باعث خشکی و آسیب به مو میشوند. برای این کار عطرهای مخصوص مو را تهیه کنید، شامپوی خوشبو بزنید یا حداقل از عطرهای با الکل کم برای این کار استفاده کنید.
حتما این نکته را شنیدهاید که اگر عطر را بعد از حمام استفاده کنید، بسیار ماندگار میشود. این نکته به این خاطر است که عطر در محیط مرطوب به خوبی میماند. به این جهت است که پیشنهاد میشود عطر را در جاهایی مثل زیر گردن، پشت گوش و پشت زانو اسپری کنید؛ زیرا این نواحی رطوبت کافی را دارند. به طور کلی گرما و رطوبت بدن، مثل یک پخشکننده عمل میکند.
اگر در فیلم و تبلیغها دیدهاید که بازیگران، بعد از اسپری کردن، عطر را روی پوست میمالند، شما این اشتباه را نکنید. این کار باعث به هم خوردن بوی عطرها میشود.